Werken en Mantelzorgen

Werken en Mantelzorgen

Er wordt steeds meer beroep gedaan op mantelzorgers en dit blijft groeien. Vooral nu steeds meer mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Volgens recente cijfers combineert één op de vier Nederlanders mantelzorgtaken met een betaalde baan. We zien veel zorg- en welzijnsprofessionals niet alleen actief zijn binnen hun eigen werk, maar ook de mantelzorgtaken in hun eigen sociale kring op zich nemen.

De combinatie van werken en mantelzorgen verlangt veel tijd en energie, en kan soms overweldigend zijn, vooral wanneer de mantelzorgtaken langdurig en intensief zijn. Hoe bewaak jij je grenzen in dit alles? Hoe vind je balans tussen werk en mantelzorg?

Hoe ga jij om met de combinatie werk en mantelzorg?

In deze online inspiratiesessie ‘Werken en Mantelzorgen’ gaan we dieper in op deze vraag en bieden we praktische tips om hiermee aan de slag te gaan. Hoe kun je mantelzorg efficient inrichten naast je werk en privéleven? Hoe kun je openlijk bespreken wat haalbaar is en wat niet? En vooral, hoe zorg je ervoor dat je genoeg tijd overhoudt om ook goed voor jezelf te zorgen?

Alles draait om een balans tussen zorgen voor jezelf én anderen. Met de juiste tools en inzichten kun jij beter omgaan met de uitdagingen van werken en mantelzorgen. Geef jouw welzijn en dat van anderen de aandacht die het verdient en meld je vandaag nog aan!

Na deze inspiratiesessie

✓ heb je kennis over mantelzorg en het mantelzorgbeleid; 
✓ heb je handvatten om te kunnen balanceren tussen werk, privé en mantelzorgtaken; 
✓ heb je ervaringen en tips uitgewisseld met andere mantelzorgers die in de zorg werken; 
✓ heb je ervaren hoe je je grenzen kunt herkennen en aangeven.

Wanneer?

De online inspiratiesessie vindt plaats op woensdag 10 mei, van 15.00 tot 16.30 uur. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de aanmeldbutton onderaan deze pagina. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de inspiratiesessie? Neem dan contact op met Marjolijn van Tol via marjolijn@zw-connect.nl of 06 - 86 84 48 17.