Eerstelijnszorg

Wanneer iemand zorg nodig heeft, dan komt diegene in de meeste gevallen in contact met de Eerstelijnszorg. Denk aan de huisarts of de tandarts, waarvoor geen verwijzing nodig is. Met een baan in de Eerstelijnszorg werk je voornamelijk zelfstandig. Wel maak je vaak onderdeel uit van een klein tot middelgroot team en heb je regelmatig werkoverleg met collegazorgverleners.
Bekijk Eerstelijnszorg vacatures
YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld hebt. Bekijk hier de video op YouTube Klik hier om je cookie instellingen aan te passen.

Heb je al eens gedacht aan de volgende beroepen?

Meer informatie

Doktersassistent

Ben je doktersassistent, dan assisteer je een huisarts of medisch specialist bij onderzoek, bij de behandeling van patiënten en op administratief gebied. Je bent het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Je maakt afspraken en soms draai je je eigen spreekuren.

Meer informatie
Meer informatie

Apothekersassistent

Als apothekersassistent help je mensen door ze geneesmiddelen mee te geven, maar vooral door ze voorlichting te geven over het correct gebruik daarvan. Voor alle werkzaamheden werk je nauw samen met je collega-assistenten, de apotheker en met de bezorgers.

Meer informatie
Meer informatie

Fysiotherapeut

Een fysiotherapeut is deskundig op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. Je adviseert, begeleidt en behandelt patiënten met uiteenlopende lichamelijke klachten. Het gaat bijvoorbeeld om pijn, krachtsvermindering, zwellingen en bewegingsbeperkingen.

Meer informatie

Emre, huisarts in opleiding

'Mijn vriendjes wilden als klein jongetje allemaal PowerRanger worden, maar ik wilde toen al dokter zijn. Mijn oma was ziek en ik wilde haar helpen. Als kind heb je een idealistisch beeld van de wereld. Eigenlijk heb ik dat beeld een beetje vastgehouden, want als arts wil ik iets teruggeven aan de maatschappij. De verhalen en het contact met de patiënten maakt dit vak voor mij heel bijzonder. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Sommigen stellen zich echt open voor een arts. Als dat gebeurt, breekt een patiënt soms onverwachts open en leer je een persoon op een andere manier kennen. Dat vind ik indrukwekkend.' 

Bron: ontdekdezorg.nl

Meer informatie

Wil je meer informatie over het werken in de Eerstelijnszorg en de verschillende beroepen die er zijn, kijk dan eens op de volgende sites.