Geestelijke gezondheidzorg

De Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) is er voor mensen met (ernstige) psychische problemen of psychiatrische stoornissen. Je kunt hierbij denken overspannenheid, trauma’s, angst- en stemmingsproblemen, persoonlijkheidsproblemen of verslaving. Wanneer je in de GGZ werkt, help je mensen de draad van hun leven weer op te pakken. Je helpt hen op weg naar een betere toekomst.
Bekijk Geestelijke gezondheidszorg vacatures
YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld hebt. Bekijk hier de video op YouTube Klik hier om je cookie instellingen aan te passen.

Heb je al eens gedacht aan de volgende beroepen?

Meer informatie

Maatschappelijk werker

Een maatschappelijk werker ondersteunt mensen met problemen. Zoals een onveilige leefsituatie, geldgebrek, slechte huisvesting en conflictsituaties. Je begeleidt cliënten op hun weg naar zelfstandigheid en motiveert hen tot het aanleren van nieuw gedrag.

Meer informatie
Meer informatie

Psychiater

In het beroep psychiater diagnosticeer en behandel je mensen met uiteenlopende psychiatrische stoornissen en problemen. Je gaat op zoek naar de oorzaak van de psychiatrische stoornissen en problemen. Je voert daarvoor gesprekken met je patiënten én hun naasten.

Meer informatie
Meer informatie

Verpleegkundige GGZ

Als psychiatrisch verpleegkundige heb je te maken met mensen bij wie hun functioneren wordt beïnvloed door psychische problemen. Tijdens de begeleiding en zorg die jij biedt probeer je ervoor te zorgen dat een patiënt weer normaal kan functioneren.

Meer informatie

Greet, GGZ verpleegkundige

'In dit vak zijn er geen garanties voor succes, maar je kunt wel bereiken dat iemand even rust heeft door goede afspraken te maken. Ik doe mijn baan met veel plezier. Het is interessant om te werken met mensen met wie je moeilijk contact kunt krijgen. Als het wel lukt om met iemand te communiceren, is dat heel mooi. Ik focus me op de dingen die wel goed gaan. We vieren elk stapje, hoe klein ook. Elke beweging is er toch weer één vooruit.

Ik zorg voor de gewone dagelijkse dingen: even boodschappen doen, naar de kapper gaan en het contact met familie. Daarnaast stimuleer ik mensen om hun kwaliteiten naar boven halen. Het maakt niet uit wat dat is, zo kan iemand bijvoorbeeld goed zijn in muziek maken, maar ook werken. Het is vooral belangrijk dat patiënten focussen op iets wat betekenis geeft aan hun bestaan.'

 Bron: ontdekdezorg.nl

Meer informatie

Wil je meer informatie over het werken in de Geestelijke gezondheidzorg en de verschillende beroepen die er zijn, kijk dan eens op de volgende sites.