Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg

Als je aan de slag gaat in de VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) dan ga je vaak werken met ouderen. Zoals je misschien weet blijven de meeste mensen tegenwoordig zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Jij kunt hen daarbij ondersteunen en de zorg leveren die past bij hun wensen en behoeften. Wanneer iemand niet meer zelfstandig thuis kan wonen, verhuist diegene naar een verpleeghuis voor specialistische zorg. Dit gebeurt op het moment dat lichamelijke en/of geestelijke klachten te zwaar worden.
Bekijk Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg vacatures
YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld hebt. Bekijk hier de video op YouTube Klik hier om je cookie instellingen aan te passen.

Heb je al eens gedacht aan de volgende beroepen?

Meer informatie

Verzorgende-IG

Ben je verzorgende-IG, dan help je mensen op een verzorgende en begeleidende manier bij hun dagelijkse handelingen, zoals helpen met opstaan, aankleden, eten en drinken. Ook bepaalde verpleegtechnische handelingen horen bij jouw werkzaamheden.

Meer informatie
Meer informatie

(Wijk)verpleegkundige

Een verpleegkundige in een verpleeghuis zorgt voor ouderen die thuis niet meer kunnen worden verzorgd. Het kan ook gaan om mensen die moeten revalideren. Een wijkverpleegkundige coördineert de zorg bij ouderen thuis of bij mensen die thuis herstellen van een operatie.

Meer informatie
Meer informatie

Specialist ouderengeneeskunde

Als specialist ouderengeneeskunde ben je arts van kwetsbare ouderen en chronische zieken. Je kijkt niet alleen naar het ziektebeeld, maar ook naar de consequenties die de ziekte heeft voor het dagelijkse leven van de persoon en de omgeving.

Meer informatie

Wendy, wijkverpleegkundige 31 jaar

'Hulp inroepen is voor mensen vaak een hele grote stap. Daardoor lopen ze soms veel te lang door met hun problemen. Als wijkverpleegkundige krijg ik heel veel energie om iemand te kunnen ondersteunen als dat nodig is. Natuurlijk willen we stimuleren dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven, maar als het even niet meer lukt, kunnen we ze opvangen. Vaak lucht een gesprek aan de keukentafel al enorm op. Je doet op zo’n moment nog niks, maar mensen hebben het gevoel dat ze gehoord worden en er wat gaat gebeuren. 

Ik sprak bijvoorbeeld laatst een echtpaar waarbij dat ook het geval was. De vrouw was dementerend en de man overbelast. Het geeft mij heel veel voldoening om op zo’n moment de rust terug te brengen. Ze hoeven het niet meer alleen te doen. Sommigen zijn zo opgelucht dat ze emotioneel worden. Na afloop zeggen ze vaak: "Dat had ik veel eerder moeten doen."' 

Bron: ontdekdezorg.nl

Meer informatie

Wil je meer informatie over het werken in de VVT en de verschillende beroepen die er zijn, kijk dan eens op de volgende sites.