Welzijn

Werken in de welzijnssector varieert van werken met kinderen en jongeren tot werken met vluchtelingen, drugsverslaafden of daklozen. Maatschappelijk werk richt zich op mensen met uiteenlopende problemen, zoals schuldhulpverlening. In de welzijnssector vang je dus mensen op en help je hen zo goed mogelijk hun problemen op te lossen. Hiervoor zet je bijvoorbeeld activiteiten op in buurthuizen en jongerencentra, maar begeleid je mensen ook persoonlijk.
Bekijk Welzijn vacatures
YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld hebt. Bekijk hier de video op YouTube Klik hier om je cookie instellingen aan te passen.

Heb je al eens gedacht aan de volgende beroepen?

Meer informatie

Verslavingsarts

Als verslavingsarts behandel je mensen met een verslaving om zo ongezonde patronen zoals alcoholverslaving of gokverslaving te doorbreken. Elke verslaving heeft zijn eigen karakter en vraagt daarom ook om een specifieke behandeling.

Meer informatie
Meer informatie

Sociaal werker

In het beroep sociaal werker ondersteun je mensen die moeite hebben hun weg te vinden in de samenleving. Je brengt de hulpvraag in kaart en komt met passende oplossingen. Zo probeer je te voorkomen dat problemen van je cliënten leiden tot een neerwaartse spiraal.

Meer informatie
Meer informatie

Maatschappelijk werker

Als maatschappelijk werker ondersteun je mensen bij het omgaan met en het aanpakken van problemen in hun dagelijkse omgeving. Je probeert in een aantal gesprekken erachter te komen wat precies de problemen zijn, zodat je de cliënt kunt begeleiden.

Meer informatie

Auke, schoolmaatschappelijk werker

'Als schoolmaatschappelijk werker werk ik met kinderen van zowel de basisschool als het voortgezet speciaal onderwijs. Ik haal kinderen op uit hun klas en voer gesprekken met ze. Dat doe ik ook met de leerkracht en de ouders thuis. Ik breng in kaart waar het kind behoefte aan heeft en ik adviseer de ouders en de school.

In dit werk kun je veel goeds bereiken. Dat motiveert en brengt geluk. Een kind dat bijvoorbeeld altijd last had van woedeaanvallen, bloeit op doordat ik hem leer omgaan met zijn boosheid. Als het met het kind beter gaat, krijgen ouders ook meer grip en worden problemen minder.'

Bron: ontdekdezorg.nl

Meer informatie

Wil je meer informatie over het werken in de welzijnssector en de verschillende beroepen die er zijn, kijk dan eens op de volgende sites.