Ziekenhuizen

In het ziekenhuis krijg je vooral te maken met patiënten die tijdelijk en vaak specialistische zorg nodig hebben. Ze worden meestal doorwezen door een andere zorgverlener, onder wie de huisarts of ze worden met spoed binnengebracht. Werken in het ziekenhuis is dynamisch en de contacten met de patiënten zijn vaak van korte duur. Binnen een ziekenhuis wordt er dag en nacht zorg verleend. Je moet dus rekening houden met werktijden in de weekenden en avonduren.
Bekijk Ziekenhuizen vacatures
YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld hebt. Bekijk hier de video op YouTube Klik hier om je cookie instellingen aan te passen.

Heb je al eens gedacht aan de volgende beroepen?

Meer informatie

Verpleegkundige

Als verpleegkundige in een ziekenhuis werk je met veel verschillende patiënten, uiteenlopende ziektebeelden en collega-zorgprofessionals. Je bewaakt de gezondheid van patiënten, en zorgt ervoor dat zij goed geïnformeerd en waar nodig gerustgesteld worden.

Meer informatie
Meer informatie

Operatie-assistent

Van een blindedarmoperatie tot een keizersnee en van het amputeren van een been tot een open hart operatie: als operatieassistent ben je er altijd bij. Je zet voordat een operatie start de apparatuur en instrumenten klaar. Tijdens de operatie assisteer je de arts.

Meer informatie
Meer informatie

Dialyseverpleegkundige

Als dialyseverpleegkundige verpleeg en begeleid je mensen waarvan de nieren niet optimaal functioneren of zelfs helemaal niet meer werken. Je ziet deze mensen regelmatig terug voor een behandeling en er ontstaat een verpleegrelatie.

Meer informatie

Linda, verpleegkundige

'Als patiënten binnenkomen, zijn ze vaak angstig en onzeker. Ik stel ze gerust, ik leg uit wat er is gebeurd en wat er gaat gebeuren. Van het medische traject tot hoe de dingen werken op de afdeling. Met goede voorlichting haal je veel angst en onzekerheid weg. Ik zorg dat elke patiënt het gevoel heeft dat hij welkom is, en alles kan en mag vragen wat hem zekerder maakt en wat zijn situatie kan verbeteren. Daarnaast ben je het aanspreekpunt van iedereen: de patiënt, familie, artsen. Ik krijg veel voldoening van patiënten die met een lach op hun gezicht worden ontslagen uit het ziekenhuis.'

Bron: ontdekdezorg.nl

Meer informatie

Wil je meer informatie over het werken in het ziekenhuis en de verschillende beroepen die er zijn, kijk dan eens op de volgende sites.