Leren en werken combineren

Leren en werken combineren? Kies voor duaal studeren

Zorg & Welzijnssector: Vol met mogelijkheden om door te groeien!

Door de veelzijdigheid in werkvelden in de zorg- en welzijnssector zijn er volop mogelijkheden om door te groeien. Zo kun je nadat je in een verzorgingshuis hebt gewerkt ook aan de slag in een verpleeghuis of ziekenhuis of juist in de huisartsenpraktijk. Bovendien stimuleren organisaties hun medewerkers om door te stromen naar een hoger niveau en helpen ze je met het volgen van opleidingen. Zo maken veel ziekenhuisverpleegkundigen de overstap naar wijkverpleging. 

Leren en werken combineren? Kies voor duaal studeren. 

Bij een duale opleiding werk je voor een bepaalde tijd bij een zorgorganisatie en volg je een bijbehorende opleiding. Het is een voltijd opleiding, vanwege de studiebelasting van zowel school als werk. Meestal werk je drie tot vier dagen in de week en ga je één tot twee dagen in de week naar school. Deze verhouding verschilt per duale opleiding. Op basis van werkzaamheden en studieopdrachten die je uitvoert op je werk wordt je door een docent en coach van de zorgorganisatie beoordeeld. Bij een duale opleiding werk je op basis van een onderwijsarbeidsovereenkomst: een overeenkomst tussen leerling, opleider en werkgever.

Je kiest voor duaal studeren:

  • Om werkervaring op te doen
  • Jezelf goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt
  • Je werkend bent op MBO niveau, maar behoefte hebt aan bijscholing tot HBO niveau
  • Als je jezelf wilt omscholen in een ander beroep of branche. 


Advies

Wil je studeren op het mbo? Kies dan voor een BBL opleiding, dit is een duale studie op mbo niveau. Wil je persoonlijk advies over de mogelijkheden van leren en werken tegelijkertijd? Neem dan contact op met een leerwerkloket.