Sterk in je werk week

Sterk in je werk week

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarnaast heeft ons werkgeluk veel invloed op de rest van ons leven.

De Sterk in je werk week biedt jou als zorg- of welzijnsmedewerker verschillende workshops, bijeenkomsten, webinars en coaching, die door zorg- en welzijnsorganisaties georganiseerd worden. De week vindt plaats tijdens de derde week van november.

Editie 2022

In 2022 wordt de Sterk in je werk week georganiseerd van 14 tot en met 18 november. Het thema van dit jaar is Mentale Fitheid. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die in deze week aangeboden worden. Let op: om deel te kunnen nemen aan de activiteiten dient jouw organisatie lid te zijn van ZWconnect. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van alle leden. 

Zet jouw collega in het zonnetje!

Heb jij een collega die een pluim verdient? Bijvoorbeeld omdat diegene altijd klaar staat voor een ander, een steun en toeverlaat is voor het team of de gangmaker is op de afdeling? Zet diegene dan in het zonnetje tijdens de Sterk in je werk week! Vertel ons in onderstaand formulier waarom nou juist déze collega een topper is. De tien leukste inzendingen kunnen rekenen op een cadeau t.w.v. 50 euro!

Hoe je als zorgmedewerker je geluk kunt vergroten

Maandag 14 november | 13.30 - 14.30 uur
Patrick van Hees, spreker, schrijver en coach op het gebied van geluk, vertaalt op een laagdrempelige manier wetenschappelijke inzichten over geluk naar de praktijk van de zorgmedewerker, in zowel de werk- als de privésituatie. Deze interactieve online sessie is humoristisch, praktisch toepasbaar en inspirerend. 

Ademcoaching/Mindfulness

Dinsdag 15 november | 11.00 - 12.30 uur
Je bent aan het werk en merkt op dat je geest afdwaalt naar allemaal andere gedachten dan waar je mee bezig bent. Deze online inspiratiesessie geeft jou een kleine impressie van hoe je de adem kunt inzetten en jij in het nu kunt blijven. Door middel van mindfulness en adem krijg je een kleine impressie van hoe jij in je lijf zit en beweegt. 

Werken en Mantelzorgen

Dinsdag 15 november | 15.00 - 16.30 uur
Als je werk en mantelzorg combineert, is dat een behoorlijke uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je het volhoudt en met plezier blijft werken? In deze interactieve online workshop staan we stil bij wat het betekent om mantelzorger te zijn en hoe je zelf kunt werken aan je eigen balans. We vertellen je welke drie aandachtspunten je hierbij kunnen helpen. 

Energie Event

Woensdag 16 november | 10.00 - 12.00 uur
In deze online workshop is er aandacht voor het opbouwen van veerkracht aan de positieve kant. Als deelnemer krijg je inzicht in je eigen energie en handvatten om hier invloed op uit te oefenen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een energie check. De online workshop wordt gegeven door Rens de Boer, adviseur ministerie van VWS en werkzaam bij Inhealth.

Werken en Mantelzorgen (live)

Woensdag 16 november | 11.00 - 12.30 uur
Volgens de laatste cijfers combineert een op de vier Nederlanders mantelzorgtaken met een betaalde baan. Dit vergt veel tijd en energie en kan ook te veel worden. Hoe bewaak jij jouw grenzen hierin? In deze live workshop zoomen we in op bovenstaande vraag en reiken we tips aan om hiermee aan de slag te kunnen.

Van zelfeffectiviteit naar samen effectiviteit

Woensdag 16 november | 19.00 - 20.00 uur
‘I will take care of me for you, if you take care of you for me.’ Deze uitspraak van Jim Rohn geeft mooi weer waar deze wokshop over gaat. Wanneer je jezelf verbetert, ben je van grotere invloed voor anderen. Als vervolgens een (bedrijfs)visie duidelijk is, kom je samen tot synergie. Wat altijd meer oplevert dan te werken op eilandjes. 

Hoe word en blijf je vitaal?

Donderdag 17 november | 16.00 - 17.00 uur
Wat kun je zelf doen om je mentaal en lichamelijk goed te voelen? Om je vitaliteit te versterken en je (nog beter) weerbaar te maken, leren we je op welke dingen je zelf invloed hebt en hoe je die kunt aanpakken. In deze online webinar neemt Esmee Verhagen je met veel energie actief mee zodat je zelf aan de slag kunt met je vitaliteit.

Werk en Privé in Balans

Donderdag 17 november | 15.00 - 16.30 uur
Druk, druk, druk…. Na een lange werkdag op de bank neerploffen en ontspannen is er vaak niet bij. Thuis loopt alles namelijk ook gewoon door. Hoe vind je de balans om al deze ballen in de lucht te houden? Tijdens deze online inspiratiesessie krijg je inzicht in de stappen die je kunt zetten om meer invloed te hebben op jouw werk-privébalans.

Hooggevoelig en werken in de zorg

Donderdag 17 november | 11.00 - 12.30 uur
Veel zorgmedewerkers zijn hoogsensitief. Een absoluut talent, maar wat ook als last ervaren kan worden. Tijdens deze online workshop kijken we naar de karaktereigenschappen die horen bij hoogsensitiviteit, hoe dit zich verhoudt tot werk en krijg je tips en handvatten om je sensitieve eigenschappen om te bouwen tot kracht in de werkomgeving. 

Werk en Overgang (VOL)

Donderdag 17 november | 14.00 - 15.30 en 19.30 - 21.00
Breinmist, stemmingswisselingen, gewrichtsklachten, opvliegers, slaapproblemen... Deze online workshop is bedoeld voor jou als je meer wilt weten over de overgang en wat daar allemaal bij komt kijken. We gaan vooral in op wat de invloed is van de overgang op het werk en hoe je hier op een goede manier mee kunt omgaan.

Werken en Mantelzorgen (live)

Donderdag 17 november | 19.30 - 21.00 uur
Volgens de laatste cijfers combineert een op de vier Nederlanders mantelzorgtaken met een betaalde baan. Dit vergt veel tijd en energie en kan ook te veel worden. Hoe bewaak jij jouw grenzen hierin? In deze live workshop zoomen we in op bovenstaande vraag en reiken we tips aan om hiermee aan de slag te kunnen.

Kennissessie Financieel Fitte Medewerkers

Maandag 14 november | 11.00 - 12.30 uur
Deze online kennissessie geeft inzicht in financiële zorgen onder medewerkers en het rendement van financieel fitte medewerkers voor werkgever en medewerker. Tijdens de kennissessie wordt duidelijk gemaakt wat financiële zorgen onder medewerkers zijn, welke invloed het heeft op mensen en wat de kosten zijn voor organisaties.