Sterk in je werk week

Sterk in je werk week

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarnaast heeft ons werkgeluk veel invloed op de rest van ons leven.

De Sterk in je werk week biedt jou als zorg- of welzijnsmedewerker verschillende workshops, bijeenkomsten, webinars en coaching, die door zorg- en welzijnsorganisaties georganiseerd worden. De week vindt plaats tijdens de derde week van november.

Editie 2023

In 2023 wordt de Sterk in je werk week georganiseerd van 13 tot en met 17 november. Het thema dit jaar is Energiek op de werkvloer. ‘Energiek’ brengen we in verband met ‘levensenergie’. En als energieke medewerker bruis je van vitaliteit en inspiratie en zet je je graag in voor de organisatie en ben je bevlogen en betrokken. Je ‘zit lekker in je vel’.

Hieronder vind je een voorlopig overzicht van de activiteiten die dit jaar op het programma staan. Vanaf dinsdag 3 oktober kun je je hier kosteloos voor aanmelden. 

Let op! Deze activiteiten zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van onze ledenorganisaties

Depositphotos_173895704_L

Zet je collega in het zonnetje!

Heb jij een collega die een pluim verdient? Bijvoorbeeld omdat diegene altijd klaar staat voor een ander, een steun en toeverlaat is voor het team of de gangmaker is op de afdeling? Zet diegene dan in het zonnetje tijdens de Sterk in je werk week! Vertel ons waarom nou juist déze collega een topper is. De tien leukste inzendingen worden verrast met een cadeau t.w.v. 50 euro! Vanaf 25 september kun je jouw collega aanmelden. 

Depositphotos_26073829_s-2019

Maak van Vitaliteit jouw Prioriteit

Dinsdag 14 november | 10.00 - 11.30 uur
Vitaliteit is een basisbehoefte. Vitaliteit gaat over levenskracht, energie en veerkracht – het gevoel sterk en fit te zijn. Juist voor medewerkers in zorg en welzijn, waar de focus vaak op anderen ligt, is prioriteit geven aan jouw vitaliteit van essentieel belang. In deze online inspiratiesessie onderzoeken we deze vitaliteit en bieden laagdrempelige tools en werkvormen aan om hiermee aan de slag te gaan.

Meer informatie
 

Depositphotos_103131748_L

Ontdek jouw drijfveren!

Dinsdag 14 november | 19.30 - 21.00 uur
Veranderingen komen soms onverwacht op je pad, zoals een reorganisatie of het vertrek van een fijne collega. Alles lijkt dan anders, maar jouw persoonlijke drijfveren in het leven blijven vaak onveranderd. Door hierin inzicht te krijgen, kun je beter antwoord geven op vragen als ‘Waar sta je nu?’ en ‘Past dit beeld nog bij jouw huidige werkelijkheid?’

Meer informatie

Depositphotos_21124663_S energie event

Energie Event

Dinsdag 14 november | 19.30 - 21.30 uur            Woensdag 15 november | 9.00 - 11.00 uur
In deze online workshop is er aandacht voor het opbouwen van veerkracht aan de positieve kant. Dit doe je door zelf bewust in te spannen en te ontspannen gedurende de dag. Hierdoor word je effectiever en kan je je werk beter aan. Je houdt meer energie over voor de rest van je dag en je privéleven. Er wordt gebruik gemaakt van een energie check, waarmee je inzicht krijgt in je eigen energie en handvaten om hier invloed op uit te oefenen.

Meer informatie (avondsessie 14 november)
Meer informatie (ochtendsessie 15 november)

Depositphotos_6867603_L

Werken en Mantelzorgen (live)

Woensdag 15 november | 13.30 - 16.30 uur
De combinatie van werken en mantelzorgen verlangt veel tijd en energie, en kan soms overweldigend zijn, vooral wanneer de mantelzorgtaken langdurig en intensief zijn. Hoe bewaak jij je grenzen in dit alles? Hoe vind je balans tussen werk en mantelzorg? In deze inspiratiesessie gaan we dieper in op deze vraag en bieden we praktische tips om hiermee aan de slag te gaan.

Meer informatie

gelukkig werken

Werkgeluk

Donderdag 16 november | 11.00 - 12.30 uur
Werken met een gevoel van geluk geeft betekenis aan wat je doet en tilt de balans naar de positieve kant. Toch kunnen zelfs bij werkgeluk soms negatieve gevoelens waardevol zijn, omdat ze je waarschuwen wanneer er iets dreigt mis te gaan. Deze inspiratiesessie helpt je om meer plezier, voldoening en zingeving te ervaren in je werk.

Meer informatie

Depositphotos_20213551_XL stress mentaal piekeren

Hooggevoelig en werken in de zorg

Donderdag 16 november | 11.00 - 12.30 uur
Veel zorgmedewerkers zijn hoogsensitief. Een absoluut talent, maar wat ook als last ervaren kan worden, wanneer je niet de juiste tools en handvatten hebt om hiermee om te gaan. Tijdens deze workshop laat Martine de Troije je kijken naar de karaktereigenschappen die horen bij hoogsensitiviteit, hoe dit zich verhoudt tot werk en krijg je tips en handvatten om je sensitieve eigenschappen om te bouwen tot kracht in de werkomgeving.

Meer informatie

Depositphotos_66099511_L

Stuur op eigen werkgeluk

Donderdag 16 november | 13.30 - 15.00 uur
Werkgeluk wordt door verschillende factoren beïnvloed. Onder andere de leidinggevende, het team en de inhoud van het werk. Medewerkers hebben zelf ook behoorlijk veel invloed op hun eigen werkgeluk. In deze online sessie neemt Otto Hamburger je stapsgewijs mee in zijn kijk op werkgeluk. In de sessie wordt de achtergrond uitgelegd en daarnaast wordt gebruik gemaakt van het werkgeluk gespreksmodel en de 8 van werkgeluk.

Meer informatie

Depositphotos_330644188_L

Ademcoaching/Mindfulness

Donderdag 16 november | 19.30 - 21.00 uur
Jouw adem is de wegwijzer voor hoe je elke dag begint en beleeft. In deze inspiratiesessie ontdek je hoe je jouw adem kunt gebruiken om in het hier en nu te blijven. Met behulp van mindfulness en ademcoaching krijg je een inkijkje in hoe jij in je lijf zit en beweegt. Belangrijk is dat deze sessie niet draait om het eindresultaat, maar om de reis zelf.

Meer informatie

Depositphotos_174752466_s-2019

Balanceren is een werkwoord (live)

Vrijdag 17 november | 9.30 - 12.30 uur
Hoe kun je alle ballen in de lucht houden en tegelijkertijd zorgen voor een gezonde balans? Ontdek het tijdens deze inspiratiesessie . Hier leer je de stappen om meer regie te nemen over jouw werk-privébalans. Je krijgt inzicht in wat je tot nu toe heeft belemmerd, welke hulpbronnen je kunt aanboren en hoe de cirkel van invloed je kan ondersteunen.

Meer informatie

Meer informatie

Heb je een vraag over de Sterk in je werk week? Neem dan contact op met Jennifer Janssens-Wassenaar via jennifer@zw-connect.nl