Sterk in je werk week

SIJW week header ZWP1 Depositphotos_71739309_s-2019 (1) (1)

Sterk in je werk week

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarnaast heeft ons werkgeluk veel invloed op de rest van ons leven.

De Sterk in je werk week biedt jou als zorg- of welzijnsmedewerker verschillende workshops, bijeenkomsten, webinars en coaching, die door zorg- en welzijnsorganisaties georganiseerd worden. De week vindt plaats tijdens de derde week van november.

Editie 2023

In 2023 werd de Sterk in je werk week georganiseerd van 13 tot en met 17 november. Het thema dit jaar was Energiek op de werkvloer. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die dat jaar op het programma stonden. 

In 2024 vindt de Sterk in je werk week plaats tussen 11 en 15 november. Zodra er meer bekend is over het aanbod aan activiteiten, lees je er meer over op deze pagina. 

Depositphotos_173895704_L

Zet je collega in het zonnetje!

Heb jij een collega die een pluim verdient? Bijvoorbeeld omdat diegene altijd klaar staat voor een ander, een steun en toeverlaat is voor het team of de gangmaker is op de afdeling? Zet diegene dan in het zonnetje tijdens de Sterk in je werk week! Vertel ons waarom nou juist déze collega een topper is. De tien leukste inzendingen worden verrast met een cadeau t.w.v. 50 euro! 

Let op: de inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. Helaas is het op dit moment niet meer mogelijk om jouw zorgtopper te nomineren. Maar niet getreurd! Volgend jaar maken er weer tien kanjers kans om verwend te worden met leuke prijzen. En tot die tijd kan je natuurlijk zelf strooien met complimentjes!

Of neem jouw collega('s) gratis mee naar de theatershow Jij maakt de zorg! op donderdag 16 november, speciaal voor alle medewerkers in zorg en welzijn. 

Maak van Vitaliteit jouw Prioriteit (2)

Maak van Vitaliteit jouw Prioriteit (online)

Dinsdag 14 november | 10.00 - 11.30 uur
Vitaliteit is een basisbehoefte. Vitaliteit gaat over levenskracht, energie en veerkracht – het gevoel sterk en fit te zijn. Juist voor medewerkers in zorg en welzijn, waar de focus vaak op anderen ligt, is prioriteit geven aan jouw vitaliteit van essentieel belang. In deze online inspiratiesessie onderzoeken we deze vitaliteit en bieden laagdrempelige tools en werkvormen aan om hiermee aan de slag te gaan.
 

Depositphotos_203249748_L

Effectief je stem laten horen (online)

Dinsdag 14 november | 10.00 - 11.30 uur
Ken je dat gevoel? 'Het heeft geen zin om wat te zeggen want het helpt toch niet én als ik wel wat zeg wordt er niet geluisterd'. Maar wat als je in gesprek kan op een manier waarbij mensen horen wat jij zegt? In deze workshop geven Susanne van Riel en Esther van der Heeft van de Gelukzusters inzichten en tools waar je concreet mee aan de slag kan.

Depositphotos_66099511_L

Stuur op eigen werkgeluk (online)

Dinsdag 14 november | 13.30 - 15.00 uur
Werkgeluk wordt door verschillende factoren beïnvloed. Onder andere de leidinggevende, het team en de inhoud van het werk. Medewerkers hebben zelf ook behoorlijk veel invloed op hun eigen werkgeluk. In deze online sessie neemt Otto Hamburger je stapsgewijs mee in zijn kijk op werkgeluk. In de sessie wordt de achtergrond uitgelegd en daarnaast wordt gebruik gemaakt van het werkgeluk gespreksmodel en de 8 van werkgeluk.

Depositphotos_103131748_L

Ontdek jouw drijfveren! (online)

Dinsdag 14 november | 19.30 - 21.00 uur
Veranderingen komen soms onverwacht op je pad, zoals een reorganisatie of het vertrek van een fijne collega. Alles lijkt dan anders, maar jouw persoonlijke drijfveren in het leven blijven vaak onveranderd. Door hierin inzicht te krijgen, kun je beter antwoord geven op vragen als ‘Waar sta je nu?’ en ‘Past dit beeld nog bij jouw huidige werkelijkheid?’

Depositphotos_21124663_S energie event

Energie Event (online)

Dinsdag 14 november | 19.30 - 21.30 uur            Woensdag 15 november | 9.00 - 11.00 uur
In deze online workshop is er aandacht voor het opbouwen van veerkracht aan de positieve kant. Dit doe je door zelf bewust in te spannen en te ontspannen gedurende de dag. Hierdoor word je effectiever en kan je je werk beter aan. Je houdt meer energie over voor de rest van je dag en je privéleven. Er wordt gebruik gemaakt van een energie check, waarmee je inzicht krijgt in je eigen energie en handvaten om hier invloed op uit te oefenen.

Netwerken binnen jouw loopbaan

Netwerken - Ontdek de kracht van jouw netwerk (live)

Woensdag 15 november | 13.30 - 16.30 uur
Elke persoon die je ontmoet, wordt automatisch een waardevol onderdeel van jouw netwerk. En deze groep mensen kan jou ondersteunen in jouw zoektocht naar nieuwe kansen en uitdagingen. Tijdens deze inspiratiesessie onthullen we de geheimen van effectief netwerken. Leer de tips, trucs, do's en dont's die je zullen begeleiden tijdens het netwerken.

Depositphotos_189908468_XL

365 dagen Financieel Fit (online)

Woensdag 15 november | 15.00 - 16.30 uur
Geld, je hebt er je hele leven mee te maken. Er heersen veel zaken zoals hoge energieprijzen, inflatie en financiën. Misschien maak jij je zorgen over hoe je de vaste lasten nog kunt betalen? WGV ZHZ en DifFit organiseren een online kennissessie waar jij informatie en handige tips krijgt om financieel fit te worden of te blijven. Ook krijg je concrete tips en handvatten over toeslagen waar jij mogelijk recht op hebt en tips om te besparen of kijken naar je je uitgaven. 

Depositphotos_249442156_XL

Slaap je sterk (online)

Woensdag 15 november | 19.30 - 21.00 uur
Wil jij je fitter voelen? Happy zijn met je lichaam en lekker in je vel zitten? Je bent als mens één geheel. Goed slapen staat niet op zichzelf. In deze online sessie neemt Anka Mertens van Praktijk IK! je mee in hoe jouw lichaam één geheel is, hoe jouw systeem werkt en hoe je aan verschillende knoppen kunt draaien om je slaap te verbeteren. Met daarbij specifiek aandacht voor goed slapen als je werkt volgens onregelmatige werktijden. Hoe slaap jij je sterk?

Ademcoaching

Ademcoaching/Mindfulness (online, VOL)

Woensdag 15 november | 19.30 - 21.00 uur

Jouw adem is de wegwijzer voor hoe je elke dag begint en beleeft. In deze inspiratiesessie ontdek je hoe je jouw adem kunt gebruiken om in het hier en nu te blijven. Met behulp van mindfulness en ademcoaching krijg je een inkijkje in hoe jij in je lijf zit en beweegt. Belangrijk is dat deze sessie niet draait om het eindresultaat, maar om de reis zelf.

Depositphotos_20213551_XL stress mentaal piekeren

Hooggevoelig en werken in de zorg (online, VOL)

Donderdag 16 november | 11.00 - 12.30 uur
Veel zorgmedewerkers zijn hoogsensitief. Een absoluut talent, maar wat ook als last ervaren kan worden, wanneer je niet de juiste tools en handvatten hebt om hiermee om te gaan. Tijdens deze workshop laat Martine de Troije je kijken naar de karaktereigenschappen die horen bij hoogsensitiviteit, hoe dit zich verhoudt tot werk en krijg je tips en handvatten om je sensitieve eigenschappen om te bouwen tot kracht in de werkomgeving.

Werkgeluk (3)

Werkgeluk (online, VOL)

Donderdag 16 november | 11.00 - 12.30 uur
Werken met een gevoel van geluk geeft betekenis aan wat je doet en tilt de balans naar de positieve kant. Toch kunnen zelfs bij werkgeluk soms negatieve gevoelens waardevol zijn, omdat ze je waarschuwen wanneer er iets dreigt mis te gaan. Deze inspiratiesessie helpt je om meer plezier, voldoening en zingeving te ervaren in je werk.

Depositphotos_126879246_L

Je mag ook niets meer zeggen (online)

Donderdag 16 november | 19.30 - 21.00 uur
Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe taal. Maar wie weet eigenlijk nog wat je wel en niet tegen wie kunt zeggen? In deze webinar gaat Mounir Samuel (met humor) in op de vele manieren waarop een taal in en uit kan sluiten en wat we daaraan kunnen doen. Hij zet je aan het denken en schuwt geen taboe of ongemak. Met slimme taalkundige analyses schetst hij een routekaart richting een ‘diversvaardige’ zorg.

Balanceren is een werkwoord V2

Balanceren is een werkwoord (live)

Vrijdag 17 november | 9.30 - 12.30 uur
Hoe kun je alle ballen in de lucht houden en tegelijkertijd zorgen voor een gezonde balans? Ontdek het tijdens deze inspiratiesessie . Hier leer je de stappen om meer regie te nemen over jouw werk-privébalans. Je krijgt inzicht in wat je tot nu toe heeft belemmerd, welke hulpbronnen je kunt aanboren en hoe de cirkel van invloed je kan ondersteunen.

Meer informatie

Heb je een vraag over de Sterk in je werk week? Neem dan contact op met Jennifer Janssens-Wassenaar via jennifer@zw-connect.nl