BIG-herregistratie verplichting wegens coronacrisis tijdelijk opgeschort

Maatregel voor extra zorgpersoneel tijdens corona-crisis

Verpleegkundigen en artsen van wie de BIG-registratie verlopen is na 1 januari 2018, mogen vanaf nu weer aan het werk in de zorg, zonder dat zij zich opnieuw in het BIG-register hoeven inschrijven. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) heeft dit besloten. De inzet van extra personeel in de zorg is nodig om de corona-uitbraak zo goed mogelijk te kunnen bestrijden. De maatregel is met onmiddellijke ingang van kracht en geldt tot nader order. Daarnaast zorgt Bruins ervoor dat de herregistratie-verplichting voor alle zogeheten artikel 3 Wet BIG-beroepsbeoefenaren tot nader order worden opgeschort.

De maatregel voorkomt dat zorgverleners die nu hard nodig zijn worden doorgehaald in het BIG-register, waardoor ze hun bevoegdheden zouden verliezen. BIG-zorgverleners zoals artsen en verpleegkundigen hoeven zich nu dus niet te herregistreren. Deze BIG-herregistratie is normaal gesproken elke vijf jaar verplicht. 

"Minister Bruno Bruins: ‘Ik krijg dagelijks signalen binnen van voormalig zorgpersoneel dat zich wil gaan inzetten om het huidige zorgpersoneel te ondersteunen. Ik vind het zeer hartverwarmend dat zo veel mensen willen helpen. Daarom neem ik nu maatregelen om ervoor te zorgen dat zorginstellingen gebruik kunnen gaan maken van de ervaring en kennis van deze voormalig verpleegkundigen en artsen.’"

Ja, ik wil graag (tijdelijk) weer aan de slag in zorg

Ik wil eerst een gesprek met een loopbaancoach