zorg werkt 2

Zorg Werkt

Zit jij momenteel in de bijstand en woon je in de gemeente Den Haag? En zou je graag aan de slag willen gaan in de zorg? Dan kun je gebruikmaken van de leerlijn Zorg Werkt van de gemeente Den Haag. 

De leerlijn Zorg Werkt is maatwerk. Kandidaten kunnen op verschillende niveaus beginnen en kiezen uit één van de volgende opleidingstrajecten: Werkfit Zorg, Wijkleerbedrijf, Werkontwikkeltraject Zorg, Diverse trajecten Beroepsbegeleidende Leerweg. 

Werkfit Zorg

In het traject Werkfit Zorg werk je aan persoonlijke ontwikkeling, lichamelijke/geestelijke gezondheid en werknemersvaardigheden. Je krijgt workshops over werken in de zorg, training van eigen verantwoordelijkheid en zelfreflectie en praktijkervaring in de informele en formele zorg. Het traject Werkfit kan worden aangevuld met Nederlandse taal, digitale vaardigheden en fietstraining. 

Werkontwikkeltraject Zorg

Het Werkontwikkeltraject Zorg bestaat per week uit vier dagen praktijkonderwijs op locatie en één dag theorie. In het praktijkdeel leer je taken als schoonmaakwerkzaamheden, sociaal contact met de cliënten/signaleren van aandachtspunten en werknemers- en vakvaardigheden. In het theordiedeel leer je over onderwerpen als hygiëne en basiskennis zorg, presentatie- en sollicitatietraining en veiligheidsinstructies. Na ongeveer drie weken worden de mogelijkheden voor een stage besproken. Daarna wordt in de meeste gevallen de stage omgezet in een arbeidsovereenkomst.

Wijkleerbedrijf

Bij het Wijkleerbedrijf kun je een Beroepsbegeleidende Leerweg volgen aan het ROC Mondriaan. Deze leerweg leidt op tot Assistent dienstverlening en Zorg. Daarnaast biedt de leerweg ook een aanvullende les Nederlandse taal en begeleiding op de werkvloer De leerweg bestaat per week uit twee dagen school en twee dagen stage in de thuiszorg. De leerweg start vier keer per jaar en duurt 9 tot 12 maanden. Je sluit de leerweg af met een diploma MBO 1.

Beroepsbegeleidende Leerweg

Er zijn verschillende andere Beroepsbegeleidende Leerwegen (niveau 1, 2 of 3) mogelijk. 

Thuishulp A 
Dit leertraject volg je bij ROC Mondriaan. De opleiding duurt 6 weken, 1 dag per week. Deze theoretische en praktische MBO-opleiding is landelijk erkend. 

Losse MBO-certificaten 
Je kunt losse certificaten behalen op MBO-niveau, zoals bijvoorbeeld Thuishulp A. De losse MBO-certificaten zijn landelijk erkend.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de leerlijn Zorg Werkt? Bekijk dan deze flyer.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar zorgteam@denhaag.nl.