Leerwerkunit

Leerwerkunit van HagaZiekenhuis winnaar Bewegingmakerprijs

De Leerwerkunit voor IC-verpleegkundigen in opleiding, opgezet door het HagaZiekenhuis, is in de prijzen gevallen. Woensdagmiddag werd bekend dat het initiatief is verkozen tot Bewegingmaker van 2021. Organisatoren van deze prijs zijn het ministerie van VWS, RegioPlus, V&VN en Actie Leer Netwerk.

Achtergrond

De IC-verpleegkundigen in het HagaZiekenhuis kregen het meer dan druk door de coronapandemie. In antwoord hierop startte vorig jaar de pilot Leerwerkunit op de IC, waarbij leerlingen ‘aan het bed’ worden opgeleid onder supervisie van IC-verpleegkundigen. De pilot beviel zo goed, dat de Leerwerkunit een vast onderdeel is geworden van de IC. “Vergeleken met anderhalf jaar geleden is de situatie compleet veranderd”, vertelt IC-verpleegkundige Sanne Vlaardingerbroek. Met deze nieuwe vorm van begeleiding kunnen er meer mensen worden opgeleid tot IC-verpleegkundigen en wordt er een positieve bijdrage geleverd aan het personeelstekort op de IC. Dit zorgt voor minder stress op de afdeling, en een fijnere sfeer binnen het team. “Ik ben er echt onwijs trots op”, aldus Frederieke Veersma, IC-verpleegkundige, praktijkopleider IC en mede-indiener van dit initiatief.

Impactmaker

Tijdens de online finale werd het Rotterdamse Conforte Innovatielab daarnaast officieel benoemd tot Impactmaker van 2021. Het Conforte Innovatielab ondersteunt (zorg)professionals van de Rotterdamse ouderenzorg om zelf een transitie naar slimmere zorg te maken, meer werkplezier te ervaren en sterker in het werk te staan. Hiermee leveren zij een positieve bijdrage aan de kwaliteit van zorg voor de cliënt en/of bewoner en de betaalbaarheid en toekomstbestendigheid van de zorg.

Meer informatie

De jury selecteerde tien inspirerende en impactvolle initiatieven voor de Impactmakerprijs 2021. De Bewegingmaker kwam uiteindelijk tot stand door de stemmen van het publiek. Wil je meer weten over de Leerwerkunit? Je leest er hier meer over

Interview met Sanne Vlaardingerbroek en Frederieke Veersma

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld hebt. Bekijk hier de video op YouTube Klik hier om je cookie instellingen aan te passen.