Coach Annelies (Sterk in je werk): 'Heb plezier in de koers die je aangaat'

web_vk_ZZW_Portretten_6757 Annelies Hulsebosch

Coach Annelies (Sterk in je werk): 'Heb plezier in de koers die je aangaat'

Soms kun je wel wat hulp gebruiken bij het nemen van de volgende stap in je werk. Een coach van Sterk in je werk kan met je meedenken. Annelies Hulsebosch is al jaren actief als coach. Zij vertelt hieronder wat haar kenmerkt en welke tips zij heeft voor mensen die moeite hebben met hun loopbaan. 

Hoe ben je betrokken bij de zorg of waar heb jij je kennis rondom de zorg vandaag?

Er zijn allerlei banen te vinden in de zorg. Je kunt je opleiding en uiteindelijke baan precies afstemmen op jouw persoonlijkheid en de doelgroep waarmee jij wilt werken. Misschien werk je graag met ouderen, gehandicapten of juist met kinderen? Denk eens na wat jouw ideale doelgroep is. 

Als je gaat werken in de zorg kan je van betekenis zijn voor anderen. Jouw werk kan van invloed zijn op individuen, gezinnen en families. Jij kan van waarde zijn in iemands leven. Met een zorgachtergrond in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, re-integratie, GGZ en justitiële inrichting weet ik als geen ander welke koers jij kunt aangaan om dat te gaan doen wat jij graag wilt. 

Wat motiveert je in het begeleiden van mensen?

Als je gelukkig bent op je werk heb je een mindset waardoor je het beste uit jezelf haalt, mogelijkheden ziet en daarmee van waarde kunt zijn voor anderen. Inmiddels coach ik al meer dan tien jaar diverse mensen in diverse organisaties. Hierdoor ben ik mij in de loop der jaren steeds meer gaan verdiepen in wat mensen drijft en hoe zij gelukkig zijn of worden in hun werk. Werkgeluk, balans en zelfontwikkeling zijn de belangrijkste drijfveren voor werkplezier en daar mensen inzichten in geven zorgt ervoor dat zij zich gelukkig voelen en dat motiveert mij als loopbaancoach om mensen te coachen. 

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat de relatie tussen het IQ en de geslaagdheid in het leven in ruime zin (maatschappelijke positie, inkomen, burgerlijke staat, het hebben van kinderen enz.) niet groot is. Twintig procent van een geslaagde loopbaan kan men toerekenen aan het IQ. Andere factoren zoals sociale of emotionele intelligentie, die kennelijke belangrijker zijn dan logische en abstracte intelligentie, zijn verantwoordelijk voor het (jouw) succes. Om jezelf beter te leren kennen, ervaar jij werkgeluk en daar begeleid ik graag mensen in omdat ik iedereen dit geluk wens. Wil je graag weten wat ik allemaal in mijn loopbaan heb gedaan? Dan nodig ik jou van harte uit om te kijken op mijn Linkedin-pagina

Wat kenmerkt jou als coach?

Ik ben een bruggenbouwer. Rebels en rustig tegelijk. Open. Ik houd van vernieuwing en met kritische vragen inspireer ik de coachee. Ik kleur liever buiten de lijntjes en vind het mooi om mensen hierin mee te nemen, zodat ze buiten hun gewoontes gaan denken en kiezen voor hun eigen zingeving, voldoening en plezier wat leidt tot werkgeluk, balans en persoonlijke erkenning.

Wat zijn voor jou mooie momenten in het coachingstraject?

Dat mensen inzichten creëren in hun zelf waardoor zij van waarde kunnen zijn voor anderen. Mensen moeten zich niet laten drijven door het verleden maar blijven kijken naar het nú en wat er allemaal mogelijk is in de toekomst. Het vraagt wat van iemand zijn doorzettingsvermogen, maar door vertrouwen te hebben in je eigen kwaliteiten en werkgeluk ga je echt doen wat je nú wilt en als je daadwerkelijk dit inzicht gaat voelen en ervaren, gaat het jou lukken!

Heb je een tip voor mensen die moeite hebben met hun loopbaan?

Ik heb zeker een tip! Zorg dat je niet blijft vastzitten in het resultaat: ‘Wat wil ik en hoe ziet het er dan uit’. Laat de vorm en het resultaat los en heb plezier in de beweging/ koers die je aangaat. Als je dit met open ogen en houding doet, dient het resultaat zich vanzelf aan en heb daar vertrouwen in. Vergelijk het een beetje met een wetenschapper. Die kan zijn onderzoek ook niet starten met wat het resultaat is. Want als ze dat doen, staan ze niet meer open voor de koers en bewegingen die hun inzichten kunnen geven.

Meer informatie

Ervaar zelf de voordelen die een loopbaancoach jou kan bieden. Kijk op sterkinjewerk.nl voor meer informatie en meld je aan!