“Het werk biedt mij veel vrijheid”

Quincey iz

Quincey over haar baan in de thuiszorg

De sector Zorg en Welzijn biedt ongelooflijk veel interessante mogelijkheden om te werken. Om een goed beeld te geven van wat werken in deze sector inhoudt, hebben we verschillende zorgmedewerkers gevraagd om iets over hun beroep te vertellen. Zo ook Quincey Ruis. Quincey is Coördinerend wijkverpleegkundige bij Haagse Wijk- en Woonzorg. Dit doet ze in de thuiszorg. Waarom dat zo’n leuke baan is? Daar vertelt ze je graag meer over.
 
Uitdagend werk met veel vrijheid
Quincey: “Ik heb voor deze functie gekozen omdat het werk in de wijkzorg mij veel vrijheid biedt. Persoonlijk vind ik het heel uitdagend. Ik heb voor mijn gevoel meer bevoegdheden dan ik in andere branches als hbo-verpleegkundige zou krijgen. De keuze voor mijn huidige werkgever was voor mij ook direct duidelijk. Ik krijg hier veel doorgroeimogelijkheden en daar wil ik graag van gebruikmaken.”
 
Meer weten?
Wil jij ook meer weten over werken in zorg en welzijn in de regio’s Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord? Kijk eens in onze Toekomstwijzer. Deze gids is speciaal gemaakt voor middelbare scholieren, mbo- en hbo-studenten die meer willen weten over de zorg- en welzijnssector. Hierin vind je informatie over opleidingen en beroepen, de werkvelden en regionale organisaties in zorg en welzijn. Ook vind je er verschillende verhalen van zorg- en welzijnsmedewerkers, zoals Quincey. Ontdek jouw mogelijkheden én wat je voor mensen kunt betekenen. Bekijk de Toekomstwijzer hier