#ziejemij

Meer dan 50.000 sociaal werkers helpen iedere dag in buurten en wijken met het voorkomen en oplossen van problemen. Dat is belangrijk werk met impact voor bewoners. Impact op hun welzijn en leven, én op de hele buurt. Werk dat gezien en gehoord mag worden. In de nieuwe campagne 'Zie je mij?' van Sociaal Werk werkt! vertellen sociaal werkers wat ze doen en krijgen zo een gezicht en een stem. 

Naima Zoundir uit Rotterdam vertelt: "Ik kom in gezinnen waar mensen veel problemen hebben: relatieproblemen, opvoedproblemen, geldzorgen of waar de kinderen geen bedden, laptop of fiets hebben om naar school te gaan. We helpen die gezinnen zodat de kinderen betere kansen hebben om goed op te groeien. Daarom is sociaal werk zo belangrijk."

Welzijn

De campagne laat ook zien dat investeren in sociaal werk een positief effect heeft op welzijn en gezondheid van inwoners en cliënten en meer oplevert dan het kost. Onderzoek toont aan dat de maatschappelijke baten van sociaal werk gemiddeld een factor 1,6 hoger zijn dan de kosten. 

Sjef van der Klein uit Tilburg: "Voor een buurt is het belangrijk dat er een laagdrempelig aanspreekpunt is. Veel mensen lopen vast met de systemen en loketten. Je bent echt onmisbaar als sociaal werker als bewoners jou met hun problemen in vertrouwen nemen en jij hen kunt helpen. Of als je samen met een plan de buurt verbetert."

Campagnevideo

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld hebt. Bekijk hier de video op YouTube Klik hier om je cookie instellingen aan te passen.