#ontdekdezorg

Tips voor de Ontdekdezorg week

Over enkele dagen gaat de Ontdekdezorg week van start. Tussen 22 en 27 maart kun je tijdens dit online evenement activiteiten bijwonen om jezelf te oriënteren op een carrière in zorg en welzijn. We geven je graag een paar tips voor leuke activiteiten waaraan je deel kunt nemen, die georganiseerd worden door het Zorg en Welzijn Plein. 

Geef jezelf een coach in zorg en welzijn

Ik? Een loopbaancoach? Sterk in je werk, zorg voor jezelf biedt jou steun bij het zetten van de volgende stap in je werk. Samen met een ervaren loopbaancoach in zorg en welzijn kijk je naar je eigen situatie. Jullie bespreken samen waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. En wat je daarvoor nodig hebt. Wil je hier meer over weten? Stel je vraag! Op dinsdag 23 maart van 10.00 tot 11.00 uur en donderdag 25 maart van 12.00 tot 13.00 uur kun je met haar in gesprek gaan.

Ontdek de zorg: goed voorbereid op pad!

In deze workshop nemen we je graag mee in hoe je jezelf kan voorbereiden op alle acties die je gaat ondernemen op basis van deze week. Vragen die beantwoord worden zijn:
- Hoe bereid je je voor op je zoektocht binnen zorg en welzijn?
- Hoe presenteer je jezelf in deze zoektocht?
- Welke hulp en hulpmiddelen zijn er om je hierin te ondersteunen?
Op maandag 22 maart van 14.00 tot 15.00 uur en donderdag 25 maart van 18.00 tot 19.00 uur vertelt Ine Ruijfrok (loopbaancoach bij Sterk in je werk) je er alles over.

Matchcafé

Wil je direct in gesprek gaan met werkgevers? Sluit je dan aan bij ons online Matchcafé op dinsdag 23 maart en donderdag 25 maart van 15.00 tot 16.00 uur. Hier vertellen verschillende organisaties over de mogelijkheden en wat het werken bij hun organisatie inhoudt. Denk hierbij aan werken in het ziekenhuis, de ouderen- en thuiszorg, gehandicaptenzorg en psychiatrie. Na een introductie kan je samen met andere geïnteresseerden in gesprek gaan met de organisatie en al jouw vragen stellen. 

Meer activiteiten

Klik voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de Ontdekdezorg week op de knop hieronder.