Ben jij een zorgprofessional en ervaar je weleens fysieke ongemakken tijdens het werk? Dan is de website GoedGebruik misschien wel iets voor jou. Met meer dan 200 instructiefilms over gezond werken in de zorg, krijg je praktische informatie over hoe klachten aan de rug, nek en schouders voorkomen kunnen worden. 

Op de vernieuwde website vind je allerlei instructievideo’s over het juiste gebruik van verschillende hulpmiddelen. In de video’s worden handelingen belicht die zorgprofessionals dagelijks tegenkomen, zoals het verplaatsen in bed of hulp bij het gaan zitten. Veel medewerkers in zorg en welzijn maken al gebruik van de video's. Bij elkaar zijn ze meer dan 10 miljoen keer op YouTube bekeken.

De vernieuwing van GoedGebruik is mogelijk gemaakt door Gezond & Zeker en RegioPlus, het samenwerkingsverband van de veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn.

Voorbeeld instructievideo

YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld hebt. Bekijk hier de video op YouTube Klik hier om je cookie instellingen aan te passen.

Benieuwd?

Neem dan een kijkje op de gloednieuwe website. Je kunt je daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief.