WZH wint verkiezing beste leerbedrijf 2019 van de provincie Zuid Holland

zwpl

Woonzorgcentra Haaglanden (WZH) uit Den Haag is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Zuid Holland in de sector zorg welzijn en sport. Op 4 juli kreeg WZH de prijs uitgereikt van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten in de zorg te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van de zorgsector.

WZH leidt al jarenlang mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren de leerlingen praktische en sociale vaardigheden. WZH is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat we hebben gezien dat zij op deze manier het vak het beste onder de knie krijgen.”

SBB gaf aan dat het mooi is dat WZH al lang een intensieve samenwerking met het onderwijs en vernieuwingen heeft. “Ook in mindere tijden, die er natuurlijk altijd in de zorg zijn, blijft WZH zich focussen op het opleiden. Het is duidelijk dat het opleiden, niet alleen de zorg, maar ook in welzijn,
WZH in de genen zit.

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.