HR ZZW_web_2295 student

Hogeschool Inholland Den Haag

Op diverse locaties verspreid over de Randstad biedt Hogeschool Inholland bacheloropleidingen aan. Inholland is een hogeschool met een prettige en persoonlijke sfeer waar studenten en docenten elkaar kennen. Je krijgt tijdens je opleiding alle steun en ruimte om je talenten breed te ontwikkelen en je ambities waar te maken.

Ben jij de Sociaal Werker van de toekomst?

Wil jij je inzetten voor een gezonde samenleving waaraan iedereen duurzaam kan deelnemen? Als sociaal werker begeleid, ondersteun en activeer je mensen die buiten de boot dreigen te vallen. Met de opleiding Social Work (voltijd/deeltijd) groei je in de praktijk uit tot een initiatiefrijke, kritische professional met een breed perspectief.

Leren is durven
Tijdens de opleiding leer je mensen aan te moedigen om de regie in eigen hand te nemen. Daarvoor ontwikkel jij je tot een breed opgeleide, praktijkgerichte en vooral kritische professional. Dat gaat niet vanzelf en daarom geldt bij Inholland: leren is durven. Toon lef, ben ondernemend, kijk voorbij grenzen en durf ook kritisch naar jezelf te kijken. Bij de opleiding Social Work leer je verder te kijken dan je eigen vakgebied en je werkt samen met docenten, onderzoekers en andere studenten aan concrete vraagstukken in het werkveld.

Inholland is persoonlijk en dichtbij
Vanaf jouw eerste stap bij Hogeschool Inholland leren we je kennen. En we erkennen je meteen als aankomend sociaal werker. Docenten en een persoonlijke leercoach volgen je op de voet. Uiteraard bieden we je je ruimte voor je eigen interesses. In jaar 3 en 4 kies je voor het profiel jeugd, langdurige en complexe zorg of welzijn en samenleving. Daarbij kies je ook een praktijkplek en geef je invulling aan je eigen afstuderen. En zoals jij je interesses
volgt, volgen wij jou met interesse. Bij ons op school of tijdens de stages, die je ook in het buitenland kunt lopen. Dat maakt Social Work bij Inholland dichtbij, persoonlijk en professioneel.

Flexibele opzet deeltijdopleiding
We onderscheiden ons door de gehanteerde uitgangspunten: jouw praktijk en leerproces zijn vertrekpunten voor jouw leerroute. Deze leerroute stel je vast in overleg met de leercoach en sluit aan bij jouw kennis en ervaring, gewenste studietempo en de accenten die je wilt leggen. Het grootste deel van de studie vindt plaats op afstand, buiten de hogeschool. Er zijn tien centrale onderwijsdagen en de tweewekelijkse leercoachingsbijeenkomsten. De vaste dag hiervoor is de donderdag. Daarnaast is er geen vaste agenda. Jij stelt de volgorde van de leerroute vast, het hoe, waar, wanneer en met wie je wilt leren, passend bij jouw persoon, context en ervaring. Je kunt optimaal gebruik maken van kennis en vaardigheden die je al hebt, zodat je sneller door je studie kunt. Je kunt ook gebruik maken van onze standaardroutes. Je leert individueel én samen met medestudenten, collega’s, leercoaches en experts uit de praktijk.

Hulp bij studiekeuze

Een studiekeuze maken kan lastig zijn. Op www.inholland.nl/studiekeuze vind je meerdere studiekeuzetools die jou op weg helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Voor een persoonlijk adviesgesprek of een uitgebreide studiekeuzetest kun je ook bij een van onze studiekeuzeadviseurs terecht. 

Locatie Den Haag
studiekeuze.denhaag@inholland.nl
Locatie Rotterdam
studiekeuze.rotterdam@inholland.nl

Open dagen

Bezoek een (online) open dag en ontdek of Social Work dé opleiding is die bij jou past. Kijk hiervoor op de website van InHolland.