Nieuws

Open de Nieuwe website Volg je hart live pagina

Nieuwe website Volg je hart live

Geplaatst op: 03-07-2023

De vernieuwde website van Volg je hart op het Zorg en Welzijn Plein is live! Een belangrijke mijlpaal in onze samenwerking met de regionale ziekenhuizen.

Lees meer
Open de Nieuw op het Zorg en Welzijn Plein: Branchepagina’s. pagina

Nieuw op het Zorg en Welzijn Plein: Branchepagina’s.

Geplaatst op: 12-06-2023

De zorg- en welzijnssector biedt veel interessante beroepen. Om mensen die geïntereseerd zijn in werken in Zorg en Welzijn meer te kunnen vertellen over de verschillende branches en op welke manier en vanuit welke functie zij van betekenis kunnen zijn, hebben we het Zorg en Welzijn Plein sindskort voorzien van branchepagina’s.

Lees meer
Open de Campagne #zokanhetook over digitale zorg pagina

Campagne #zokanhetook over digitale zorg

Geplaatst op: 22-02-2023

Begin februari is de campagne #zokanhetook gelanceerd. De campagne informeert cliënten en medewerkers in de wijkverpleging over de mogelijkheden en voordelen van de medicijndispenser, leefstijlmonitoring en thuismeten/telebegeleiding. Ook stimuleert de campagne het gesprek aan te gaan met de cliënt.Met de campagne #thuiskanhetook worden mensen daarnaast geïnformeerd dat ze voor een afspraak, een vraag of controles niet altijd naar hun arts of verpleegkundige toe hoeven. Thuis kan het ook! Bijvoorbeeld via thuismeten/telebegeleiding, appen of beeldbellen. De voordelen worden in kaart gebracht en mensen worden gestimuleerd te vragen naar de mogelijkheden bij hun zorgorganisatie.

Lees meer
Open de Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag pagina

Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag

Geplaatst op: 01-02-2023

Momenteel wordt in het centrum van Den Haag de woontoren ‘Adagio’ met 268 appartementen gebouwd. Leraren, politieagenten of werkenden in de zorg in Den Haag (de zogenoemde ‘cruciale beroepen’) komen mogelijk met voorrang in aanmerking voor een van deze appartementen. Dit geldt zolang de appartementen nog niet zijn verhuurd.Het gaat om 2-, 3- en 4-kamer appartementen tussen de 55 m² en 155 m². Per 23 januari is de inschrijving geopend. De appartementen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd.

Lees meer
Open de Slimme Zorg Estafette: meld je aan! pagina

Slimme Zorg Estafette: meld je aan!

Geplaatst op: 12-01-2023

De Slimme Zorg Estafette (SZE) wordt georganiseerd van 6 februari t/m 3 maart 2023, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Tijdens de Slimme Zorg Estafette staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Elke week is er een regio aan zet, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Iedereen is welkom om de activiteiten tijdens de SZE bij te wonen en om zelf een activiteit te organiseren. In de regio West vindt de SZE plaats van 13 tot en met 17 februari.

Lees meer