Nieuws

Open de Campagne #zokanhetook over digitale zorg pagina

Campagne #zokanhetook over digitale zorg

Geplaatst op: 22-02-2023

Begin februari is de campagne #zokanhetook gelanceerd. De campagne informeert cliënten en medewerkers in de wijkverpleging over de mogelijkheden en voordelen van de medicijndispenser, leefstijlmonitoring en thuismeten/telebegeleiding. Ook stimuleert de campagne het gesprek aan te gaan met de cliënt.Met de campagne #thuiskanhetook worden mensen daarnaast geïnformeerd dat ze voor een afspraak, een vraag of controles niet altijd naar hun arts of verpleegkundige toe hoeven. Thuis kan het ook! Bijvoorbeeld via thuismeten/telebegeleiding, appen of beeldbellen. De voordelen worden in kaart gebracht en mensen worden gestimuleerd te vragen naar de mogelijkheden bij hun zorgorganisatie.

Lees meer
Open de Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag pagina

Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag

Geplaatst op: 01-02-2023

Momenteel wordt in het centrum van Den Haag de woontoren ‘Adagio’ met 268 appartementen gebouwd. Leraren, politieagenten of werkenden in de zorg in Den Haag (de zogenoemde ‘cruciale beroepen’) komen mogelijk met voorrang in aanmerking voor een van deze appartementen. Dit geldt zolang de appartementen nog niet zijn verhuurd.Het gaat om 2-, 3- en 4-kamer appartementen tussen de 55 m² en 155 m². Per 23 januari is de inschrijving geopend. De appartementen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd.

Lees meer
Open de Slimme Zorg Estafette: meld je aan! pagina

Slimme Zorg Estafette: meld je aan!

Geplaatst op: 12-01-2023

De Slimme Zorg Estafette (SZE) wordt georganiseerd van 6 februari t/m 3 maart 2023, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Tijdens de Slimme Zorg Estafette staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Elke week is er een regio aan zet, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Iedereen is welkom om de activiteiten tijdens de SZE bij te wonen en om zelf een activiteit te organiseren. In de regio West vindt de SZE plaats van 13 tot en met 17 februari.

Lees meer
Open de 50.000 deelnemers voor Sterk in je werk pagina

50.000 deelnemers voor Sterk in je werk

Geplaatst op: 09-12-2022

Sinds de start zes jaar geleden meldden maar liefst 50.000 mensen zich aan voor het coachingstraject Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Bianca, die ambulant begeleider in de jeugdzorg is, schreef zich ongemerkt als 50.000e in.Bianca werd ter ere van deze mijlpaal in het zonnetje gezet door de landelijke projectorganisatie bestaande uit CNV Zorg en Welzijn en samenwerkingsverband RegioPlus. Dit gebeurde in het bijzijn van loopbaancoach Haike Nillesen in haar praktijk in ’t Loo Oldebroek. Bianca over haar aanmelding: “Mijn hart gaat naar uit naar het begeleiden van kinderen. Daar word ik warm van. Maar ik wil een andere focus op hoe ik ze kan begeleiden in mijn werk. Daarom wilde ik graag een deskundige die hierover met me meedacht. En sparren over de mogelijkheden in mijn eigen woonomgeving.”

Lees meer
Open de Ruim 200 deelnemers voor workshops Sterk in je werk week pagina

Ruim 200 deelnemers voor workshops Sterk in je werk week

Geplaatst op: 06-12-2022

Van 14 tot en met 19 november organiseerden we de jaarlijkse Sterk in je werk week. Zorg- en welzijnsprofessionals konden zich kosteloos aanmelden voor een van de workshops en inspiratiesessies, die in het teken stonden van het thema ‘Mentale Fitheid’. Met exact 200 deelnemers aan onze workshops kijken we terug op een geslaagde week!

Lees meer