Kraamzorg

Kraamzorg is de zorg die wordt verleend voor, tijdens en na de bevalling aan een kersverse moeder en haar gezin. Je assisteert de verloskundige tijdens een thuisbevalling en leert daarna de moeder en haar partner de baby te verzorgen. Je geeft onder meer advies en voorlichting over borstvoeding en goede hygiëne. Kraamzorg wordt tot enkele na de bevalling gegeven. Daarna kan het gezin het - dankzij jou als kraamverzorgende - alleen af.
Bekijk Kraamzorg vacatures
YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld hebt. Bekijk hier de video op YouTube Klik hier om je cookie instellingen aan te passen.

Kraamverzorgende

Meer informatie

Wat houdt het in?

De geboorte van een kind is een bijzondere gebeurtenis die je als kraamverzorgende van heel dichtbij meemaakt.

Meer informatie

Henriette, kraamverzorgende

'In het begin van een kraambed richt ik me vooral op het begeleiden van de moeder en de verzorging van de baby. De moeder help ik bij het op gang laten komen van de borstvoeding, als ze dat wil. Daarnaast leer ik de ouders veel praktische zaken, zoals het kindje in bad doen. Als er tijd over is, pak ik huishoudelijke taken op.

Het is heel mooi om te zien hoe zo’n gezin in de nieuwe rol groeit. Soms is het een hele uitdaging. Laatst had ik een heel jong gezin dat enorm onzeker en trillerig was. Toen ik aankwam dacht ik: ‘Dit wordt een hele uitdaging’. De laatste dag was dat helemaal omgeslagen en konden ze zelf de baby in badje doen, hadden ze zelfvertrouwen en was de rust weer terug. Dat is dan zo ontzettend mooi.'

bron: ontdekdezorg.nl

Meer informatie

Wil je meer informatie over het werken in de Kraamzorg, kijk dan eens op de volgende sites.