Jeugdzorg

Binnen de Jeugdzorg kun je in verschillende functies kinderen en jongeren helpen bij problemen. Zo help je hen uitgroeien tot gezonde en evenwichtige volwassenen. Je ondersteunt het kind, de jongere en soms het hele gezin. Als kinderen/jongeren niet meer thuis wonen, maar in een instelling, begeleid je op basis van het behandelplan in hun ontwikkeling en zelfstandigheid.
Bekijk Jeugdzorg vacatures
YouTube videos worden niet getoond omdat je social media cookies uitgeschakeld hebt. Bekijk hier de video op YouTube Klik hier om je cookie instellingen aan te passen.

Heb je al eens gedacht aan de volgende beroepen?

Meer informatie

Jeugdzorgwerker

Werken met kinderen, jongeren en ouders is een uitdaging die jij als jeugdzorgwerker graag met beide handen aanpakt. Je ondersteunt bijvoorbeeld gezinnen die onder toezicht staan met de opvoeding of andere zaken waar ouders moeite mee hebben.

Meer informatie
Meer informatie

Pedagogisch medewerker

Jeugd uit de brand helpen? Dat is jouw taak als pedagogisch medewerker jeugdzorg! De problemen verschillen van kindermishandeling tot problemen bij de opvoeding. Je ondersteunt deze kinderen en jongeren bij hun ontwikkeling en je helpt ze zelfstandig te leven.

Meer informatie
Meer informatie

Ambulant hulpverlener jeugdzorg

Als ambulant hulpverlener jeugdzorg bied je hulp aan jongeren tot 21 jaar en hun ouders. In veel gevallen is er sprake van problemen in het gezin. Je begeleidt en ondersteunt de jongeren en hun ouders of pleegouders bij diverse van dit soort problemen.

Meer informatie

Chitra, jeugdberschermer

'Alle kinderen hebben het recht om veilig te kunnen opgroeien, in een fijne omgeving, zodat ze kunnen spelen en naar school kunnen gaan. Zonder angst. Maar soms lukt dat niet. Een of beide ouders overlijden, of ze worden ontheven uit hun gezag. Beslissingen die ouders normaal gesproken nemen, neem ik dan, als jeugdbeschermer. 

Ik heb een paar jaar geleden een gezin begeleid, waar het toen heel slecht mee ging: hun zaak ging failliet, zowel vader als moeder waren ziek. En dat met een groot gezin. Als jeugdbeschermer had ik de kinderen uit huis kunnen plaatsen. Dat was misschien de ‘makkelijke’ oplossing. Maar ik deed het niet. Ondanks alle ellende zag ik namelijk dat er tussen de kinderen onderling zoveel liefde was. Als een kleintje huilde, kwam er een broertje of zusje helpen. Dat moet je niet uit elkaar trekken, vond ik. Laatst kwam ik de oudste zoon van dat gezin tegen, ik had hem al jaren niet meer gezien. Hij was inmiddels 18, en het ging goed met hem. “Dank je wel, dat je ons bij elkaar hebt gehouden”, zei hij.'

Bron: ontdektdezorg.nl

Meer informatie

Wil je meer informatie over het werken in de Jeugdzorg en de verschillende beroepen die er zijn, kijk dan eens op de volgende sites.