Careyn en MBO Zadkine starten nieuw BBL-leeraanbod Verzorgende-IG

zadkine careyn

Careyn en Mbo Zadkine starten nieuw BBL-leeraanbod Verzorgende-IG

Mbo Zadkine en zorgorganisatie Careyn slaan de handen ineen en starten vanaf februari 2024 met een flexibel BBL-leeraanbod Verzorgende-IG op mbo-niveau 3. Deze unieke samenwerking komt voort uit de sterk groeiende vraag naar getalenteerde professionals in de zorgsector, die de afgelopen jaren met een toenemend personeelstekort kampt.

Voordeel van de opleiding: een gepersonaliseerd opleidingstraject

Deze flexibele BBL-opleiding, Verzorgende-IG, is een maatwerktraject dat persoonlijk op de student is afgestemd, waarbij de duur van de opleiding afhankelijk is van de kennis en vaardigheden die de student al bezit. Om deze in kaart te brengen voert Zadkine een persoonlijk intakegesprek met de student om samen te kijken naar het eigen portfolio. Dit wordt omgezet in een persoonlijk leerplan, het startportfolio. Het starten van de opleiding kan op elk gewenst moment in het jaar (m.u.v. de kerstvakantie). De studieduur is tussen de 8 maanden en 2 jaar, maar de student kan op basis van de persoonlijke leerroute, versnellen of vertragen.

Gratis studeren én direct een salaris

De opleiding bestaat wekelijks uit minimaal 20 uur werken bij Careyn als leerling verzorgende en één dag theorie bij Zadkine. Een bijkomend voordeel is dat de studenten meteen salaris ontvangen én ook wordt de opleiding betaald. Daarnaast hebben deze studenten bij het behalen van het diploma vrijwel gegarandeerd een vaste baan bij Careyn. Ook kunnen zij rekenen op diverse doorgroeimogelijkheden. “Leren in de praktijk is voor velen een ideale manier om te werken aan de toekomst. Binnen Careyn zijn hier veel mogelijkheden voor. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we naast een goede leeromgeving met de juiste begeleiding op de werkvloer door professionals, ook een vervolg kunnen bieden en de inzet belonen met een grote kans op een aanstelling binnen ons bedrijf” vertelt Arjo Hoogwerf, Directeur District Zuid-Hollandse Eilanden Careyn.

Kansen voor zij-instromers en carrièreswitchers

Met deze flexibele BBL-opleiding richten Zadkine en Careyn zich niet uitsluitend op vmbo, havo of vwo studenten. Deze samenwerking biedt juist ook mogelijkheden voor zij-instromers, carrièreswitchers en werkenden in de zorgsector die hun kennis en vaardigheden willen verbreden of willen doorgroeien. Ingrid van Steenhoven, directeur van het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College: “In een krappe arbeidsmarkt zetten Zadkine en Careyn samen stappen om innovatief en op maat onderwijs te ontwerpen en te verzorgen. Wij stellen studenten, werkzoekenden en switchers in staat het beste uit zichzelf te halen. Samen zorgen we voor een gepersonaliseerd traject waarin je kunt leren en groeien, in samenwerking met Careyn. Als student bepaal je zelf je programma en leer je alleen wat je nog niet weet.”

Meer informatie

Meer informatie over deze BBL-opleiding is te lezen op de website van Zadkine