Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag

thumbnail_adagio website

Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag

In het centrum van Den Haag is de woontoren Adagio gebouwd, met 268 luxe huurappartementen. De appartementen zijn speciaal bedoeld voor mensen die werken in de zorg- of onderwijssector in Den Haag. Je kan hier de beschikbaarheid bekijken en je inschrijven voor een van de woningen. 

Inkomenseis

Als algemene richtlijn voor de inkomensnorm geldt dat je als geïnteresseerde huurder tussen de 45.000 en 57.573 euro moet verdienen en per definitie niet meer dan 57.573 euro per jaar mag verdienen. Als het huishouden uit 2 of meer personen bestaat mag het belastbaar inkomen niet hoger zijn dan 76.764 euro. 

Bij voorkeur moet je beschikken over een contract voor een onbepaalde tijd. Is er een tijdelijk contract, dan moet er een werkgeversverklaring overlegd kunnen worden. Daarnaast is er voor deze appartementen een huisvestingsvergunning nodig. Via deze officiële link van de gemeente Den Haag kun je zien of je hiervoor in aanmerking komt. 

Documenten

Wanneer je te horen hebt gekregen dat je in aanmerking komt voor een van de appartementen, heb je verschillende documenten nodig om het proces te vervolgen. Denk hierbij aan een kopie paspoort, kopie werkcontract, werkgeversverklaring en je drie laatste loonstroken. 

Parkeerplek

Er worden geen parkeervoorzieningen aangeboden bij de huurwoningen. In de directe omgeving zijn er wel parkeervoorzieningen aanwezig, bijvoorbeeld in de Turfmarktgarage of Spui. Het verhuur verloopt dan dus via de exploiteur van deze garage. Indien gewenst kun je m.b.t. de voorwaarden voor verhuur en prijzen hierover zelf contact opnemen met de betreffende exploiteur (P1 of Q-park).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de procedure en voorwaarden op de website van Corporate Housing Living.